Een tekstschrijver voor een afscheidsspeech inhuren

Het is iets waar je misschien totaal niet over nadenkt: het inhuren van een tekstschrijver voor een afscheidsspeech. Zo raar is dat echter niet. Er zijn tekstschrijvers die ook daarin gespecialiseerd zijn en die dat heel goed kunnen.

 

Emotionele periode

Als je afscheid moet nemen van iemand, ben je zelf vaak behoorlijk emotioneel. Soms wordt er vanuit de familie of vrienden verwacht dat je een afscheidsspeech zult gaan doen. Misschien omdat je normaal heel goed bent in presenteren of omdat anderen het niet durven en jij doorgaans wel. Nu zou het zomaar kunnen zijn dat je het best aandurft, maar dat je niet weet hoe je deze speech goed op papier kunt krijgen.
Er gaat in een emotionele periode als dit vaak genoeg door je hoofd en dan zou je zomaar last kunnen hebben van een writersblock. Misschien heb je wel 100.000 herinneringen die je zou moeten opschrijven en heb je geen idee waar je moet beginnen. Zo’n speech doe je maar één keer voor iemand, dus dan wil je ook dat het goed is. Dat kan nog wel eens wat stress opleveren. In zo’n geval kun je overwegen om een tekstschrijver voor jouw afscheidsspeech in te huren.

tekstschrijver voor afscheidsspeech

Goed op papier

Elke tekstschrijver heeft zijn of haar eigen specialiteit. De één is heel goed in het schrijven van technische teksten, de ander is goed in het bedenken van slogans, weer een ander is excellent in zakelijke stukken die geschreven moeten worden. Dan heb je ook nog de tekstschrijvers die goed zijn in het verwoorden van emoties. Die moet je hebben. Die kunnen een afscheidsspeech goed op papier krijgen, waardoor het de juiste emotie overbrengt en goed verwoordt wat jij wil zeggen.

Chatbot

Natuurlijk kun jij je afscheidsspeech door de chatbot laten schrijven. Niks mis met ChatGPT, dat heb ik in een ander artikel al beschreven. Er is echter een maar: ChatGPT is een robot en geen mens. De emotie overbrengen kan dit stukje intelligentie niet zoals een mens dat kan.
Daarom zou mijn persoonlijke advies zijn om dit altijd door een persoon te laten doen. Die kan namelijk net even wat meer finesse en stijl aan een tekst aanbrengen, waardoor het een echt persoonlijk verhaal wordt.

Hoe het werkt

Als je besluit om een tekstschrijver in te huren, is het van belang dat deze voldoende informatie van jou krijgt om een mooie afscheidsspeech te schrijven. Het is zinnig om van tevoren een persoonlijk gesprek te voeren, zodat de tekstschrijver een duidelijk beeld krijgt van de overledene, van de band die jullie hadden en van de informatie die je over hem of haar wil overbrengen. Voordat jij je speech moet gaan houden, zul je de geschreven tekst nog even moeten doorlezen om te kijken of je dingen aangepast wil hebben. De tekstschrijver kan deze dan nog aanpassen zodat je speech geheel naar jouw wens is.

Ook bij mij kun je terecht voor het schrijven van een afscheidsspeech. Neem hier dan ook gerust even contact voor op. Ik neem hier de tijd voor en wil jouw verhaal over de overledene zo mooi mogelijk beschrijven.

Wat vind je van mijn verhaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *