Portfolio en ervaringen

Portfolio van tevreden klanten

Voor het glossy uitvaartmagazine Uitvaart Inside heb ik de functie van redactrice. Voor dit geweldige initiatief van Uitvaart-Platform.nl heb ik ondernemers mogen interviewen en deze interviews tot artikelen uitgewerkt, heb ik het redigeren van teksten gedaan en heb ik meegedacht over de inhoud van het blad. Ook alle inspiratie-artikelen zijn van mijn hand. Een geweldige uitdaging voor een blad dat wat mij betreft taboedoorbrekend is!

Uitvaart-Platform.nl is een online platform voor alles wat er mogelijk is voor, tijdens en na een uitvaart. Je kunt hier voor elk aspect rondom de dood ondernemers vinden die met veel passie en ervaring werken in de uitvaartbranche. Zo kun je hier alles vinden om een uitvaart of afscheid te organiseren, maar ook komen de ondernemers regelmatig aan het woord en zijn er vele inspiratie-artikelen te vinden. 

Momenteel zijn we hard bezig om alle artikelen SEO-proof en nog prettiger leesbaar te krijgen. Dat is voor het grootste deel mijn taak en ik vind het ontzettend leuk om te doen.

Voor het bedrijf Mastering Sales heb ik cursussen vanuit het Engels naar het Nederlands mogen vertalen. Hierbij heb ik ook copywriting toegepast, om de Nederlandse versie  (van deze overigens tópcursus voor mensen die werkzaam zijn in de sales!) goed bij de beleving van het Nederlandse publiek aan te laten sluiten. Een heel leuke opdracht! 

Voor het bedrijf Emma Sleep vertaal ik als freelancer teksten vanuit het Engels en het Duits. Hier pas ik ook mijn copywriting skills toe, want als je een tekst letterlijk vertaalt, beschrijft het voor Nederlanders niet altijd dezelfde beleving als in onze buurlanden. Heel leuk om te doen en ook leerzaam: ik weet nu alles over de kussens en matrassen van Emma.

De wereld van Jans

Ook de wereld van Jans staat in het klantenportfolio. Toen er in dit mooie museum voorwerpkaarten vertaald moesten worden naar het Duits, werd de Letterijen ingeschakeld.

Dit hebben we uiteraard met veel plezier gedaan!
Heb jij dit leuke museum al eens bezocht? Absoluut doen!

 

Socialtainment is een digital agency dat onder andere social media-account onderhoudt voor diverse opdrachtgevers. Ook ik ben verantwoordelijk voor klanten van dit bedrijf. Hiervoor schrijf ik de content voor Instagram, Facebook en LinkedIN. Leuk om te doen en om op de hoogte te blijven van het wel en wee van opdrachtgevers uit heel diverse vakgebieden.

Voor Kattenkwaad Creative heb ik allerlei uiteenlopende opdrachten mogen uitvoeren. Zo heb ik aanbestedingen geredigeerd, teksten voor een schoolbrochure geschreven, teksten voor de website gemaakt, content geredigeerd én zelfs voor een productie tijdens lichtjesavond mogen zingen. Dat laatste heeft niks met schrijven te maken, maar geeft wel aan hoe leuk en veelzijdig het is om met dit te gekke, creatieve bedrijf te mogen samenwerken!

Het Filmkantoor maakt prachtige producties. Soms werken ze voor zorginstellingen, dan weer voor de gemeente. Ik heb al aardig wat producties voor ze mogen ondertitelen. Een precies klusje waar soms ook wat haast achter zit. Dan werk ik in het weekend gewoon even door, zodat we alles op tijd kunnen inleveren. Ook de website heb ik geredigeerd.

Jongens van de muziek

In het portfolio van tevreden klanten staan de Jongens van de muziek. Voor deze enthousiaste muzikanten heb ik de tekst op de website en op hun promotiefolders mogen schrijven. Altijd feest om medemuzikanten tot tevreden klanten te mogen rekenen!

Ervaringen

Wat vinden opdrachtgevers van de Letterijen?

Amisha Soeratram, oprichter van Uitvaart-Platform.nl en Uitvaart-inside.nl


“Ik ben zo mega-happy over onze samenwerking met Marcelle als redactie-queen van Uitvaart-Platform.nl en het geweldige uitvaartmagazine Uitvaart-Inside!

Marcelle heeft al zo vaak laten zien dat ze een megawaardevolle aanwinst is voor ons team en we zijn echt supertrots dat ze bij ons hoort.

Haar skills en kennis zijn echt niet te evenaren als het gaat om het maken van content die zowel informatief als inspirerend is voor onze lezers. Ze gaat altijd tot het uiterste en streeft naar perfectie in alles wat ze doet. Door zich goed in te leven in onze doelgroep en hun behoeftes te begrijpen, heeft ze ons echt next-level inzichten gegeven in wat onze lezers willen en nodig hebben.

Marcelle is niet alleen een topredacteur, maar ook een mega-awesome collega! Ze is altijd in voor een goede brainstormsessie en haar positive vibes zijn echt aanstekelijk. We zijn zo dankbaar voor alles wat ze doet voor ons team en kunnen niet wachten om samen nog meer toffe projecten te gaan doen in de toekomst.

Dus: Marcelle is een absolute boss in haar vakgebied en we zijn echt blij dat ze bij ons team hoort. Ik raad haar dan ook zeker aan aan iedereen die op zoek is naar iemand die mega-hard werkt, mega-skilled is en altijd gaat voor de highest quality!”

Khae Verheij- grafisch ontwerpster

 

 


Ik heb met Marcelle samen gewerkt bij Uitvaart-Platform aan het magazine Uitvaart-Inside. En ik moet zeggen: ik ben onder de indruk van haar kritische blik, oog voor detail en grammaticale correctheid betreffende teksten. Soms zit je zo lang aan een project dat je de fouten soms niet meer ziet. Maar zelfs dan handelt Marcelle efficiënt.

Marcelle is taalkundig zeer bekwaam en haar vermogen om snel en nauwkeurig verbeteringen toe te passen is echt een kwaliteit. Daarnaast is ze spontaan en een goed teamlid om gezellig mee te kletsen!

Ferdinand Becker, eigenaar en oprichter van Mastering Sales en Socialtainment:

“Marcelle is een uitstekende schrijfster en copywriter die geweldig werk heeft geleverd met het schrijven en controleren van onze post- en advertentieteksten. Haar creativiteit en schrijfvaardigheden hebben onze teksten naar een hoger niveau getild en hebben gezorgd voor meer impact en resultaat. Ik ben zeer tevreden over haar werk en zou haar zonder aarzeling aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar hoogwaardige schrijf- en copywritingdiensten. Bedankt, Marcelle!”

Jolijn, junior marketing manager bij Emma Sleep:

“Marcelle werkt sinds augustus 2022 met ons. Sindsdien heeft ze ons geholpen met vertaling en copywriting voor verschillende projecten. Dit varieert van productomschrijvingen voor onze website tot vertalingen voor onze winkel, tot marketing teksten en nog veel meer. Dankzij haar grote taalbegrip voor Duits, Engels en Nederlands is ze de perfecte vertaalster en copywriter voor ons. Ze is altijd bereid om onze feedback voor verbeterpunten direct toe te passen. Daarom is het een hele succesvolle samenwerking. Wij kijken ernaar uit om onze samenwerking met Marcelle voort te zetten.”

Glenn van Haaster, eigenaar van en regisseur bij Kattenkwaad Creative:

 

“Onze creatievelingen op kantoor zijn stuk voor stuk dyslectisch. Supervervelend, tenzij je Marcelle kent! Van offerte tot folders voor onze klanten, Marcelle redigeert het voor ons zonder dat de teksten hun stijl verliezen, of schrijft zelf teksten voor ons in de juiste tone of voice. Marcelle is altijd enthousiast en denkt pro-actief mee. “


Alexander Wessels, eigenaar en cameraman bij het Filmkantoor:

 

 

“Marcelle schrijft de ondertitelingen van onze films. Foutloos! En nog heel snel ook: regelmatig s’ avonds en in het weekend. Superfijn!”