Over de Letterijen

Over mij: Wie ben ik?

Tekstschrijver, redacteur, zangeres en docent.

Mijn naam is Marcelle Idema. De Letterijen heb ik opgericht. Als je moeder schooljuf is, dan weet je wel hoe laat het is. Je erft niet alleen de ‘schooljufgenen’ maar spelfouten worden uiteraard helemaal niet geduld. Als jong meisje vond ik lezen en schrijven al geweldig. Ik kreeg een oude typemachine van mijn ouders en zat urenlang korte verhalen te schrijven op mijn kamertje. Ik was zelfs één van de  weinigen die grammatica helemaal niet vervelend vond. Toen ik eenmaal ‘groot’ was, werd ik ook zelf nog eens juf.

  Tekst is ‘zeg maar echt mijn ding’. Met woorden spelen totdat een tekst helemaal werkt en fijn leesbaar is, daar kan ik oprecht van genieten. Naast copywriting heb ik ook het geluk als zangeres te kunnen werken. Al jaren treed ik met grote regelmaat met de leukste muzikanten door heel Nederland op. Ook hierbij is mij iedere keer weer duidelijk wat voor effect teksten op mensen kunnen hebben. Een liedje met een speciale tekst kan heel veel voor iemand betekenen. Met woorden kun je mensen echt raken.

Taal ontwikkelt zich nog steeds, de opkomst van de straattaal en de whatsapptaal doen helaas niet veel goeds voor de kennis van de Nederlandse grammatica, maar bij mij zitten de regels nog als mantra’s in mijn hoofd. En dat kun je dan maar beter goed benutten, vandaar mijn behoefte om mensen hierbij te helpen. Zeker gezien het feit dat er in de maatschappij nog steeds ‘correcte’ teksten verwacht worden.
Naast dat ik dus een bijna chronische drang voel om te corrigeren, schrijf ik ook graag blogs. Heerlijk om met letters woorden te kunnen vormen, die samen weer een leuk verhaal opleveren.

Schrijven vind ik heerlijk.


En zo is het idee voor De Letterijen geboren. Een bedrijf waarin al deze dingen samen komen. Waarin ik juf kan zijn, met taal bezig ben én schrijven kan!