Diensten

Wat kan er bij De Letterijen?

1.

Corrigeren en redigeren

Een kloppende tekst.

Al uren zit je voor je computer, je hebt je tekst al drie keer nagelezen. Daarnaast moet je ook over van alles nadenken: moet er nu een -d achter dat werkwoord of niet? Of zou er zelfs nog een -t achter moeten? En moet hier nou een komma of een punt?? Je krijgt er bijna een punthoofd van! Een onderwerp overbrengen is al lastig genoeg, dan is het wel heel fijn om die grammatica en interpunctie aan iemand anders over te laten. En die iemand wil ik graag voor je zijn.

2.

Stijl

Een tekst met stijl.

Met een tekst wil je iets overbrengen. Je wil immers iets presenteren, iets verkopen, iemand ergens van overtuigen, of iemand informatie geven. Een tekst, die makkelijk te lezen is, zorgt ervoor dat zoiets goed gaat. Soms is het best lastig om de goede toon in je tekst aan te slaan. Of misschien twijfel je of je mensen zou kunnen overtuigen met wat je hebt geschreven. Geen probleem! Ik kan jouw tekst voor je nalezen, aanpassen en je tips geven.

3.

Een goed verhaal

Een passende tekst.

Een tekst schrijven. Het lijkt zo eenvoudig. Je hebt alle informatie in je hoofd, nu moet je het alleen even op papier/beeldscherm zetten.En dan kan het toevallig net zo zijn, dat jouw talenten en interesses gewoon ergens anders liggen. Gelukkig hou ik enorm van schrijven, dus als je mij de benodigde informatie geeft, dan maak ik dat verhaal voor jou.

Waar kun je aan denken qua teksten? Websites, personeelsadvertenties, sollicitatiebrieven, zakelijke brieven, blogs, artikelen, interviews, persberichten, folders, brochures, persoonlijke verhalen, teksten voor speeches, teksten voor afscheidsspeeches, teksten voor huwelijks-, geboorte- en rouwkaarten. Dit is een greep uit wat je kunt laten schrijven door de Letterijen.

4.

Verslagen en scripties opstellen

Een goede tekst.

Een scriptie, opstel of verslag schrijven is een behoorlijke klus. Daar gaat een hoop tijd en energie in zitten! Je hebt de mensen om je heen al meer dan eens gevraagd om het na te lezen. Zelf heb je het ook al een keer of 28 doorgenomen. Maar je ziet het gewoon niet meer. Dan is het fijn als een objectief persoon het voor je doorneemt, de eventuele fouten voor je verbetert en jou nog wat feedback geeft. Daarvoor kun je ook bij de Letterijen terecht.

5.

Vertalingen

Een tekst in of uit een andere taal.

Voor teksten uit het Duits en Engels kun je de Letterijen ook inschakelen. Wil je juist teksten naar  Engels, Duits of Frans vertaald hebben? Dat kan zeker: ik werk samen met heel fijne en professionele vertalers. De mogelijkheid teksten te vertalen bestaat niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven uit het buitenland.

6.

Ondertitelen

Correcte ondertiteling.

Het is tegenwoordig niet meer dan logisch om jouw producties te laten ondertitelen, zodat iedereen begrijpt waar jouw film/ documentaire/ YouTubefilmpje over gaat. Maar dat kan een behoorlijke klus zijn en het is ook fijn als je dan zeker weet dat de grammatica en de spelling klopt. Ook daarvoor kun je bij de Letterijen terecht. We hebben aardig wat ervaring in het ondertitelen en letten hierbij ook goed op de timing. Daar heb je dus geen omkijken meer naar!

7.

Afscheidsspeech schrijven

Ja, je leest het goed, dat kan ook. Als er net iemand is overleden, ben je vaak ontzettend emotioneel. Als jij dan toch een mooie afscheidsspeech wil voordragen, kun je mij inhuren om deze speech voor je te schrijven. Ik ga van tevoren het gesprek met je aan, zodat we zeker weten dat ik beschrijf wat jij wil overbrengen. Ik kom dan ook meer over de persoon te weten en met deze informatie schrijf ik een prachtige speech voor jou.

Als het gaat om diensten en welke vormen hier allemaal in mogelijk zijn, staan er hierboven een hoop voorbeelden genoemd. Toch kun je altijd even contact opnemen als je iets wil laten doen op het gebied van teksten wat hier niet bij staat. Dan kunnen we samen kijken wat er allemaal mogelijk is.