Tekstbureau de Letterijen

tekstbureau de Letterijen

Hoe is tekstbureau de Letterijen nou eigenlijk ontstaan, alweer 7 jaar geleden?

Want van origine ben ik een docent en een zangeres die tekstbureau de Letterijen er heel graag bij deed. Toch word het steeds meer mijn ‘main thing’.

Dit jaar zit ik, met mijn eindstage erbij gerekend, 30 jaar in het onderwijs. 30 jaar!!! Doe even normaal. Als iemand mij 25 jaar geleden had verteld dat ik 25 jaar in het onderwijs zou werken, had ik die persoon keihard uitgelachen. Ik heb mezelf nooit als een typische schooljuf gezien. Het leek altijd wel alsof schooljuf zijn een way of life was, terwijl het voor mij voornamelijk een bron van inkomsten was. Een prima bron, hoor, daar niet van. Maar destijds had ik nog de illusie dat ik als zangeres zou doorbreken en dan met een grote glimlach, een zak vol met geld, de mooiste kleding en een enorme tourbus het onderwijs gedag zou zwaaien. Hoe anders is het gelopen..

Ik werd namelijk moeder van het leukste jongetje op de wereld en zag ook wel in dat ik zingen te gek vond, maar dat ik toch ook wel erg blij was met mijn ‘vaste’ baan, zeker toen ik samen met mijn zoon een gezinnetje vormde.

Wat is dat juffending toch?

Toen ik stage liep, was er eens een juf die mij vertelde dat je 24 uur per dag juf bent. Dat het een beroep is dat altijd doorgaat. Ik vond dat een schrikbeeld, maar in zekere zin heeft ze gelijk gekregen. Want er is namelijk een typisch juffenvoorwerp dat ik altijd bij me heb, zowel fysiek als mentaal: de rode pen. Tel daarbij op dat mijn moeder ook juf was en precies hetzelfde heeft. Het is dus ook nog eens genetisch bepaald. Dat merk ik ook bij tekstbureau de Letterijen: het gaat altijd door!

Jullie hebben vast al wel meegekregen dat mijn grootste ergernissen op Facebook, Insta, reclameborden, websites en overige communicatiemiddelen de spelfouten zijn. “Me schatje”/ “Kan ik jouw morgen bellen?”/ “Waar ga jij na toe?” etc. Praat me dan helemaal niet van het -d en -t gebruik, ik gruwel ervan. Maar niet iedereen is behept met dat juffengen en niet iedereen vindt dat taal zijn of haar ding is en dat is bij mij nu eenmaal wel het geval.

 

Daarnaast hou ik ook enorm van schrijven. Ik vind verhalen schrijven leuk, ik vind blogs schrijven leuk, ik hou gewoon van vertellen, of dat nou mondeling of schriftelijk is. Heb jullie al meer dan eens lastig gevallen met mijn schrijfsels. Daarnaast ben ik ook nog eens docent Duits geworden. Duits is dus ook wel een beetje mijn ding geworden. Precies alle dingen die ik met tekstbureau de Letterijen kan doen.

We zijn begonnen!

Tja, wat doe je dan? Hoe kan ik al die dingen in één vaatje gieten en daar iets constructiefs mee doen? En toen was daar het idee: een tekstbureau waarin ik al deze dingen kan combineren! Dus ik kan heerlijk verbeteren, ik kan schrijven en ik kan dingen uit het Duits vertalen. Ik gooide er als extra sausje nog even Social Media op, want dat vind ik ook heel leuk en zie daar: tekstbureau de Letterijen! Mijn eigen bedrijf waar ik dolgraag in werk en nog meer mee aan de slag wil. Ik heb een mooie website, er zijn prachtige foto’s gemaakt door Rob Ahlers, ik heb feedback gekregen van paps en mams, van mijn liefje, van mijn goede vriend Arthur en van mijn lieve vriendinnetje Karin en toen was het dan tijd: ik gooide het op Facebook. Ik had uiteraard ook een Facebookpagina aangemaakt en zou het ook nu nog superleuk vinden als jullie die willen liken en willen delen. En natuurlijk is het helemaal geweldig als jullie mij gaan inhuren voor alle dingen die ik met tekstbureau de Letterijen allemaal kan doen!!

Tags

Wat vind je van mijn verhaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *